FinZo

Categorieën
Uncategorized

Nieuwsbrief 4, januari 2022

Beste client, 

Hierbij ontvangt je van ons de 4e nieuwsbrief van FinZo Voorne-Putten V.O.F. Wij adviseren je om deze nieuwsbrief goed door te nemen.

Energie- en gaskosten

De afgelopen tijd is er veel nieuws over de hoge energie- en gaskosten. Daarom willen wij jullie een handig weetje laten zien wat bijv. douchen tegenwoordig kost.

Tijdens een gemiddelde douchebeurt van 5 minuten verbruik je 50 liter water. Om dit water te verwarmen is ongeveer 0,2 m3 gas nodig.

Als jijzelf en bijvoorbeeld 3 gezinsleden dagelijks 5 minuten douchen, betekent dit dat er per dag 0,8 m3 gas nodig is om het douchewater te verwarmen.

Bij een tarief van € 1,63 per m3 gas:
Bij 5 minuten douchen kost dit 0,8 x € 1,63 = € 1,30 per dag Bij 10 minuten douchen kost dit 1,6 x € 1,63 = € 2,60 per dag Bij 15 minuten douchen kost dit 2,4 x € 1,63 = € 3,90 per dag Bij 20 minuten douchen kost dit 3,2 x € 1,63 = € 5,20 per dag

Dus hoe langer je doucht, hoe hoger de kosten zijn voor het gasverbruik, maar ook de kosten van het water worden hierdoor een stuk hoger uitvallen.

Als we allemaal een beetje minder gaan douchen, kunnen we een hoop besparen. Bron: Zeker Energie

Gemeentelijke heffingen

Iedereen die een huur of koopwoning heeft ontvangt één of meer aanslagen gemeentelijke belastingen.

Hiermee betaalt de gemeente de kosten voor onder andere het ophalen van huisvuil, het aanleggen en onderhouden van rioleringen en het onderhouden van groen. De aanslag van

2022 wordt in februari 2022 verzonden.

Deze brieven worden meestal direct naar FinZo gestuurd, maar het kan voorkomen dat jij deze brief(ven) nog krijgt. Wil je deze brief(ven) dan zo snel mogelijk bij ons inleveren?

Als je een minimuminkomen hebt, gaan wij voor deze kosten kwijtschelding aanvragen. Dit kan alleen voor de afvalstoffenheffing.

Dus stuur deze brieven zo snel mogelijk naar ons door.

Waterschapsbelasting

In de week van 24 januari 2022 stuurt SVHW/RBG namens waterschap Hollandse Delta de aanslagen voor de waterschapsbelasting 2022. Het waterschap zuivert het afvalwater van huishoudens en bedrijven, zorgt voor veilige dijken en duinen, voldoende en schoon water in sloten en plassen en ook voor veilige wegen en fietspaden buiten de bebouwde kom.

Mocht je een brief krijgen van SVHW of RBG, lever deze dan z.s.m. bij ons in en ook hier voor geldt, als je recht hebt op kwijtschelding, dan gaan wij dat voor je aanvragen.

Bonnen extra uitgaven.

Naast het leefgeld maken wij ook wel eens iets extra over, bijv. voor het aanschaffen een busabonnement of een tv . Voor al deze extra uitgaven moeten wij aan de rechtbank kunnen aantonen dat er een extra aanschaf is gedaan door middel van het tonen van de bon.

Dus bewaar de bonnen goed en lever deze bonnen bij ons in. Dit kan door:

  • –  het bij ons af te geven op kantoor

  • –  in een envelop en dan in onze brievenbus doen

  • –  door het in te scannen en naar ons te mailen.

Mijn.onview.nl

Nog geen inloggegevens voor www.mijn.onview.nl mail ons dan, dan gaan we dat alsnog voor je regelen.

page2image4218282640
  • –  het bij ons af te geven op kantoor

  • –  in een envelop en dan in onze brievenbus doen

  • –  door het in te scannen en naar ons te mailen.

page2image4184566736

Mijn.onview.nl

Nog geen inloggegevens voor www.mijn.onview.nl mail ons dan, dan gaan we dat alsnog voor je regelen.

 

Heb je vragen naar aanleiding van deze nieuwsbrief? Neem dan gerust contact met ons op. Je kunt ons bereiken via info@finzo-vp.nl en telefoonnummer 0181-442866 tussen 10 en 12 uur.

Met vriendelijke groet,
Petra van den Bergh & Linda Mudde

page1image4154297168

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.