FinZo

Informatie voor cliënten

Informatie voor cliënten

Hoe werkt bewindvoering?

Als u moeite heeft om uw eigen geldzaken te beheren, kan bewindvoering in sommige gevallen een oplossing zijn. De redenen om te kiezen voor een onderbewindstelling kunnen uiteenlopend zijn, maar hebben vaak te maken met problematische schulden of bepaalde gezondheidsproblemen.

Wat houdt bewindvoering in?

Als u er voor kiest uzelf aan te melden voor beschermingsbewind geeft u het beheer over uw eigen financiën uit handen aan een professionele partij. Dit houdt in dat de volledige (financiële) administratie door de bewindvoerder wordt geregeld. U heeft zich dan geen zorgen meer te maken over zaken zoals:

  • Het lezen en beantwoorden van de post.
  • Betalen van facturen en vaste lasten.
  • Invullen van formulieren (denk aan: belastingaangifte, zorg- en huurtoeslag.)
  • Regelen van verzekeringen en bankzaken
  • Communicatie met eventuele schuldeisers, incassobureau’s of deurwaarders.

Als u veel schulden heeft, kan een bewindvoerder ook een goede uitkomst bieden. De bewindvoerder kan voor u een goede betalingsregeling treffen of een stap naar schuldhulpverlening voorbereiden.

Aanmelden bij FinZo Voorne-Putten

Een aanmelding begint altijd met een intakegesprek. Tijdens dit gesprek bespreken we samen met u uw huidige financiële situatie en welke problemen er spelen.
Wanneer we het er samen over eens zijn dat bewindvoering een goede oplossing kan zijn voor uw problemen, vullen we samen met u het aanmeldformulier in.

Heeft u vragen over beschermingsbewind of wilt u zich bij ons kantoor aanmelden, dan kunt u ons op verschillende manieren bereiken.

Wij hebben iedere werkdag telefonisch spreekuur van 10:00 – 12:00 op 0181-442866. Daarnaast kunt u uw vraag ook per mail naar ons sturen naar info@finzo-vp.nl. Wij hanteren een reactietermijn van maximaal twee werkdagen op ontvangen e-mails.

Al onze cliënten hebben hun eigen persoonlijke dossier in ons systeem ‘Onview’. Dit systeem wordt door ons dagelijks bijgewerkt. In dit dossier kunnen onze cliënten elk gewenst moment inzage krijgen in hun eigen financiën.