FinZo

Categorieën
Uncategorized

Nieuwsbrief 4, januari 2022

Beste client, 

Hierbij ontvangt je van ons de 4e nieuwsbrief van FinZo Voorne-Putten V.O.F. Wij adviseren je om deze nieuwsbrief goed door te nemen.

Energie- en gaskosten

De afgelopen tijd is er veel nieuws over de hoge energie- en gaskosten. Daarom willen wij jullie een handig weetje laten zien wat bijv. douchen tegenwoordig kost.

Tijdens een gemiddelde douchebeurt van 5 minuten verbruik je 50 liter water. Om dit water te verwarmen is ongeveer 0,2 m3 gas nodig.

Als jijzelf en bijvoorbeeld 3 gezinsleden dagelijks 5 minuten douchen, betekent dit dat er per dag 0,8 m3 gas nodig is om het douchewater te verwarmen.

Bij een tarief van € 1,63 per m3 gas:
Bij 5 minuten douchen kost dit 0,8 x € 1,63 = € 1,30 per dag Bij 10 minuten douchen kost dit 1,6 x € 1,63 = € 2,60 per dag Bij 15 minuten douchen kost dit 2,4 x € 1,63 = € 3,90 per dag Bij 20 minuten douchen kost dit 3,2 x € 1,63 = € 5,20 per dag

Dus hoe langer je doucht, hoe hoger de kosten zijn voor het gasverbruik, maar ook de kosten van het water worden hierdoor een stuk hoger uitvallen.

Als we allemaal een beetje minder gaan douchen, kunnen we een hoop besparen. Bron: Zeker Energie

Gemeentelijke heffingen

Iedereen die een huur of koopwoning heeft ontvangt één of meer aanslagen gemeentelijke belastingen.

Hiermee betaalt de gemeente de kosten voor onder andere het ophalen van huisvuil, het aanleggen en onderhouden van rioleringen en het onderhouden van groen. De aanslag van

2022 wordt in februari 2022 verzonden.

Deze brieven worden meestal direct naar FinZo gestuurd, maar het kan voorkomen dat jij deze brief(ven) nog krijgt. Wil je deze brief(ven) dan zo snel mogelijk bij ons inleveren?

Als je een minimuminkomen hebt, gaan wij voor deze kosten kwijtschelding aanvragen. Dit kan alleen voor de afvalstoffenheffing.

Dus stuur deze brieven zo snel mogelijk naar ons door.

Waterschapsbelasting

In de week van 24 januari 2022 stuurt SVHW/RBG namens waterschap Hollandse Delta de aanslagen voor de waterschapsbelasting 2022. Het waterschap zuivert het afvalwater van huishoudens en bedrijven, zorgt voor veilige dijken en duinen, voldoende en schoon water in sloten en plassen en ook voor veilige wegen en fietspaden buiten de bebouwde kom.

Mocht je een brief krijgen van SVHW of RBG, lever deze dan z.s.m. bij ons in en ook hier voor geldt, als je recht hebt op kwijtschelding, dan gaan wij dat voor je aanvragen.

Bonnen extra uitgaven.

Naast het leefgeld maken wij ook wel eens iets extra over, bijv. voor het aanschaffen een busabonnement of een tv . Voor al deze extra uitgaven moeten wij aan de rechtbank kunnen aantonen dat er een extra aanschaf is gedaan door middel van het tonen van de bon.

Dus bewaar de bonnen goed en lever deze bonnen bij ons in. Dit kan door:

  • –  het bij ons af te geven op kantoor

  • –  in een envelop en dan in onze brievenbus doen

  • –  door het in te scannen en naar ons te mailen.

Mijn.onview.nl

Nog geen inloggegevens voor www.mijn.onview.nl mail ons dan, dan gaan we dat alsnog voor je regelen.

page2image4218282640
  • –  het bij ons af te geven op kantoor

  • –  in een envelop en dan in onze brievenbus doen

  • –  door het in te scannen en naar ons te mailen.

page2image4184566736

Mijn.onview.nl

Nog geen inloggegevens voor www.mijn.onview.nl mail ons dan, dan gaan we dat alsnog voor je regelen.

 

Heb je vragen naar aanleiding van deze nieuwsbrief? Neem dan gerust contact met ons op. Je kunt ons bereiken via info@finzo-vp.nl en telefoonnummer 0181-442866 tussen 10 en 12 uur.

Met vriendelijke groet,
Petra van den Bergh & Linda Mudde

page1image4154297168

Categorieën
Uncategorized

Nieuwsbrief 3, december 2021

Beste client, 

Hierbij ontvangt je van ons de 3e nieuwsbrief van FinZo Voorne-Putten V.O.F. Wij adviseren je om deze nieuwsbrief goed door te nemen.

Bereikbaarheid tussen Kerst en Oud en Nieuw

Vanaf 24 december 2021 tot en met 7 januari 2022 is het kantoor net als altijd tussen 10.00 en 12.00 uur telefonisch bereikbaar via telefoonnummer: 0181-442866, behalve op 24 december en 31 december 2021. Dan is het kantoor gesloten.

Het kan iets langer duren voordat je antwoord krijgt, maar we zullen ons best om je zo snel mogelijk een reactie te geven. We zouden jullie willen vragen om niet spoedeisende zaken na deze periode met ons te overleggen.

De middagen zijn we niet aanwezig. In deze periode zullen we ook geen fysieke afspraken inplannen. Deze periode gaan we namelijk gebruiken om het jaar 2021 af te sluiten zodat we het jaar 2022 goed kunnen starten.

Kerst- en Oud- en Nieuwjaar extra geld nodig?

Heb je naast het wekelijkse leefgeld een extra betaling nodig, zorg er dan voor dat je dit verzoek zo snel mogelijk bij ons indient. Uiterlijk voor dinsdag 21 december 2021 voor 8 uur ‘s morgens zodat wij er voor kunnen zorgen, als het past in je budgetplan, dat je tijdig over het extra geld kunt beschikken.

We begrijpen dat het niet leuk is om te horen dat het bedrag dat je aanvraagt niet altijd mogelijk is. Dit zeggen we niet omdat we dat doen om jullie te pesten, maar om jullie te beschermen zodat je inkomsten en uitgaven stabiel blijven.

Je mag boos worden, dat begrijpen we ook, maar we tolereren niet dat wij worden uitgescholden of dat er dreigementen geuit worden. Het blijft een samenwerking tussen jou en FinZo.

Uitvaartverzekeringen en zorgverzekeringen per 1 januari 2022

Voor iedereen hebben we nu een uitvaartverzekering geregeld. Vanuit de rechtbank hebben we vernomen dat dit naast het hebben van een aansprakelijkheid- en inboedelverzekering een eis gaat worden. De nieuwe premies van de zorgverzekeringen zijn in november bekend geworden en we hebben voor iedereen gekeken wat de beste zorgverzekering is.

Mijn.onview.nl

Nog geen inloggegevens voor www.mijn.onview.nl? Mail ons dan, dan gaan we dat alsnog voor je regelen.

Heb je vragen naar aanleiding van deze nieuwsbrief? Neem dan gerust contact met ons op. Je kunt ons bereiken via info@finzo-vp.nl en telefoonnummer 0181-442866 tussen 10 en 12 uur.

Wij wensen iedereen een fijne Kerst en een gelukkig 2022!

Met vriendelijke groet,
Petra van den Bergh & Linda Mudde

page1image4154297168

Categorieën
Uncategorized

Nieuwsbrief 2, november 2021

Beste client,

Hierbij ontvangt u van ons de 2e nieuwsbrief van FinZo Voorne-Putten V.O.F.

Wij adviseren je om deze nieuwsbrief goed door te nemen. Heb je naar aanleiding van deze nieuwsbrief nog vragen? Neem dan gerust contact met ons op.

Verandering vanaf september 2021

Allereerst willen wij jullie bedanken voor jullie medewerking met de veranderingen die sinds september 2021 zijn doorgevoerd. Zoals het telefonisch spreekuur en het overmaken van extra betalingen.

Voor de zekerheid hebben we het nog even op een rijtje gezet.

Bereikbaarheid en extra betalingen

We zijn iedere werkdag tussen 10.00 en 12.00 uur telefonisch bereikbaar via telefoonnummer: 0181-442866.
Je kan de hele dag een mail sturen en ook de verzoeken voor een extra betaling kan je het beste even via de mail, info@finzo-vp.nl naar ons toesturen.

Mocht mailen niet mogelijk zijn, dan kan je ons dus altijd bereiken tussen 10 uur en 12 uur,

Let op! Het mobiele telefoonnummer van Petra is nu niet meer beschikbaar. Whatsapp berichten die hier naar toe gestuurd worden, worden niet meer in behandeling genomen.

Heb je naast het wekelijkse leefgeld een extra betaling nodig, zorg er dan voor dat je dit verzoek minimaal één werkdag van tevoren bij ons indient. Zo kunnen we ervoor zorgen dat je tijdig over het extra geld kunt beschikken.

Uitvaartverzekeringen:

Voor het einde van het jaar willen we geregeld hebben dat iedereen een uitvaartverzekering heeft. Vanuit de rechtbank hebben we vernomen dat dit naast het hebben van een aansprakelijkheid- en inboedelverzekering een eis gaat worden.

Heb je thuis nog een uitvaartpolis liggen en dit nog niet aan ons gemeld hebt, wil je dat dan voor 15 november 2021 laten weten. Dan weten wij dat we voor jou misschien geen uitvaartverzekering hoeven aan te vragen.

Zorgverzekeringen per 1 januari 2022

Binnenkort worden weer de premies bekend van de zorgverzekering per 1 januari 2022. Zodra daar meer over bekend is, gaan we voor iedereen kijken of de huidige verzekering nog past of dat je misschien beter kan overstappen naar een andere verzekering die beter aansluit bij jouw zorgkosten.

Maar houd er wel rekening mee dat je niet altijd zomaar kan overstappen. Als er bijv. nog een schuld open staat kan je vaak niet overstappen naar een andere zorgverzekeraar.

We houden je op de hoogte.
Heb je vragen naar aanleiding van dit bericht? Neem dan gerust contact met ons op.

Je kunt ons bereiken via info@finzo-vp.nl en telefoonnummer 0181-442866.

Met vriendelijke groet,
Petra van den Bergh & Linda Mudde

page1image4154297168

Categorieën
Uncategorized

Nieuwsbrief 1, oktober 2021

Beste client, 

Hierbij ontvangt u van ons de allereerste nieuwsbrief van FinZo Voorne-Putten V.O.F. Wij adviseren je om deze nieuwsbrief goed door te nemen. Heb je naar aanleiding van deze nieuwsbrief nog vragen? Neem dan gerust contact met ons op.

Van 1 naar 2 bewindvoerders

In juli 2019 is Petra begonnen met FinZo Voorne-Putten. Nu, 2 jaar later, is het tijd voor een verandering. Petra is voor de zomer op zoek gegaan naar een samenwerkingspartner die op dezelfde manier met haar cliënten om gaat.

Sinds 1 september 2021 is het kantoor uitgebreid met Linda Mudde. Als beschermingsbewindvoerder zal zij, samen met Petra, de financiële belangen van onze cliënten behartigen.

Onderaan deze nieuwsbrief zal Linda zich zelf aan jullie voorstellen.

Bereikbaarheid

Nu FinZo Voorne-Putten aan het groeien is en er nu 2 bewindvoerders zijn, is het nodig om een aantal veranderingen door te voeren.

Vanaf nu zijn we iedere werkdag tussen 10.00 en 12.00 uur telefonisch bereikbaar via telefoonnummer: 0181-442866.

In de middag plannen wij onze afspraken in en zijn wij niet telefonisch bereikbaar.
Wel kan je de hele dag een mail sturen en ook de verzoeken voor een extra betaling kan je het beste even via de mail, info@finzo-vp.nl naar ons toesturen.

Wij hanteren een reactietermijn van maximaal twee werkdagen op ontvangen e-mails. Het gebeurt regelmatig dat wij enkele uren na het ontvangen van een e-mail al worden gebeld met het verzoek om te reageren. Dit is niet nodig, wij proberen zo snel mogelijk doch binnen twee werkdagen te reageren.

Heb je een spoedeisende vraag? Neem dan telefonisch contact met ons op.
Mocht mailen niet mogelijk zijn, dan kan je ons dus altijd bereiken tussen 10 uur en 12 uur,

page1image4084709744

Let op! Het mobiele telefoonnummer van Petra zal vanaf nu niet meer beschikbaar zijn.

We begrijpen dat dit best een verandering is en je mag altijd een afspraak met ons maken om deze veranderingen te bespreken.

Betalingen

Alle betalingen worden voor 10.00 uur verwerkt. Meestal wordt de betaling dan dezelfde ochtend op je leefgeldrekening bijgeschreven.

Heb je naast het wekelijkse leefgeld een extra betaling nodig, zorg er dan voor dat je dit verzoek minimaal één werkdag van tevoren bij ons indient. Zo kunnen we ervoor zorgen dat je tijdig over het extra geld kunt beschikken.

Post

Heb je thuis of per e-mail financiële post ontvangen? Het is belangrijk dat je dit naar ons doorstuurt. De kans is groot dat wij het bericht niet hebben ontvangen. Je kan dit mailen naar info@finzo-vp.nl.

Wij vinden het belangrijk dat wanneer je langskomt op ons kantoor, de bewindvoerder ook tijd voor je heeft. Bezoek op ons kantoor is daarom uitsluitend op afspraak.

Afwezigheid 4 oktober 2021

Linda en Petra hebben op 4 oktober 2021 een studiedag en zijn deze dag alleen via mail te bereiken.

 

Linda Mudde stelt zich voor:

Beste cliënten,

Zoals Petra al aan heeft gegeven hierboven zijn wij vanaf 1 september samen gaan werken. Ik ben al een aantal jaren bewindvoerder geweest in Spijkenisse maar dan in loondienst. Ik ken Petra al een aantal jaren en haar manier van werken spreekt mij erg aan. Zelf vind ik het ook erg belangrijk dat ik jullie allemaal ken en dat we een prettige samenwerking met elkaar kunnen hebben van open en eerlijkheid naar elkaar.

Een aantal van jullie heb ik al ontmoet en voor wie ik nog niet heb kunnen zien ga ik er vanuit dat we de komende maanden met elkaar persoonlijk kennis gaan maken.

Heb je vragen naar aanleiding van dit bericht? Neem dan gerust contact met ons op. Je kunt ons bereiken via info@finzo-vp.nl en telefoonnummer 0181-442866.

Met vriendelijke groet,

Petra van den Bergh & Linda Mudde