FinZo

Beschermingsbewind

Beschermingsbewind

Voor wie is beschermingsbewind?

Als iemand door lichamelijke of geestelijke problemen niet in staat is om zelf zorg te dragen voor zijn of haar financiën, dan kunnen de financiële zaken door een bewindvoerder uit handen worden genomen door middel van beschermingsbewind. Beschermingsbewind is bedoeld om mensen die niet goed zelf beslissingen kunnen nemen te beschermen tegen financieel misbruik door derden en tegen hun eigen onkunde.

Beschermingsbewind kan ook worden aangevraagd voor mensen met problematische schulden. In deze situatie zal de bewindvoerder eerst de financiën proberen te stabiliseren om te voorkomen dat er nieuwe schulden ontstaan. Daarnaast zal de bewindvoerder indien mogelijk de client ondersteunen naar een schuldhulpverleningstraject.

Wanneer is er sprake van een problematische schuld?

Een problematische schuld ontstaat niet zomaar. We spreken van problematische schulden wanneer er meer dan zes schuldeisers zijn of als een schuld niet binnen drie jaar in zijn geheel afgelost kan worden. We noemen dit een onoplosbare schuldensituatie.

De voordelen van beschermingsbewind

  • Minder stress en zorgen over de financiële situatie
  • Minder kans op schulden of het verergeren van de bestaande schuldensituatie
  • De zekerheid dat de vaste lasten op tijd worden betaald
 

Wat doet een bewindvoerder voor u?

Een bewindvoerder neemt uw volledige financiën over en zorgt ervoor dat al uw vaste lasten worden betaalt en dat er voor u genoeg geld overblijft om boodschappen van te betalen. 

Al uw post gaat rechtstreeks naar de bewindvoerder, waardoor je thuis geen (vervelende) brieven meer ontvangt. Zijn er schulden? Dan mag de deurwaarder alleen nog maar met ons communiceren en mag hij niet meer contact met u opnemen. Dat betekent dat de deurwaarder dus ook niet meer bij u thuis langs zal komen. Dit zal voor een enorme rust zorgen bij u thuis.

Als er sprake is van schulden dan gaat de bewindvoerder samen met u een plan van aanpak opstellen om deze schulden op te lossen. Wij hebben altijd een oplossing op maat voor uw situatie. Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen? Neem contact met ons op!